Pressemelding: CCB og Logiteam samarbeider om subsea service- tjenester

Coast Center Base AS og Logiteam AS inngår et tett samarbeid om subsea servicetjenester. Som et ledd i satsningen kjøper CCB og NorSea Group 68% av aksjene i Logiteam.

Satsingen skjer i samarbeid med de øvrige forsyningsbasene knyttet til CCB og NorSea Group, herunder CCB på Ågotnes, Vestbase i Florø, Vestbase i Kristiansund, Helgelandsbase i Sandnessjøen og Polarbase i Hammerfest.

Store kostnadsgevinster for kundene
CCB har over lengre tid samarbeidet med Logiteam om en satsning innen subsea-vedlikeholdstjenester.  -Subsea bransjen, som oljebransjen for øvrig, opplever for tiden et knallhardt kostnadspress, og det trengs nye og kostnadseffektive løsninger for vedlikehold av undervannsutstyr. Vi har funnet en partner i Logiteam som komplementerer oss på flere områder. Samarbeidet gjør at vi kan levere subsea vedlikeholdstjenester i stor skala langs hele kysten for å betjene våre kunder på norsk sokkel, forteller Administrerende direktør i CCB, Kurt R. Andreassen.

Logiteam har ekspertise og årelang erfaring med styring og gjennomføring av vedlikehold på subsea-systemer, samt ekspertise på logistikk. Norsea Group, som CCB er en del av, er landets største aktør innenfor basedrift og sitter på infrastruktur og logistikk-kompetanse langs hele norskekysten.

-Gjennom dette samarbeidet kan vi nå levere tjenester som gir store kostnadsgevinster for våre kunder, sier Andreassen.

Ågotnes blir senter for subsea vedlikeholdstjenester
CCB betjener i dag alle feltene i Tampen-området fra CCB Mongstad. Ågotnes er i omstilling og vil i fremtiden være knutepunkt for Statoils subseavirksomhet i Nordsjøen. Basen har de siste årene rettet sin virksomhet inn mot prosjekt- og vedlikeholds markedet, og vi har hatt stor suksess med vår satsning innenfor yard-services. Nå vil vi, gjennom dette samarbeidet, utvikle oss videre innenfor subsea vedlikeholdstjenester. Global Centre of Expertise Subsea har i dag sitt hovedsete på Ågotnes, og vi har svært gode forutsetninger for å bli en viktig aktør i denne klyngen avslutter Andreassen.

En strategisk match i CCB
Administrerende direktør i Logiteam, Nils Fr. Fjærvik, fremholder at selskapets kompetanse er som skapt for å gi subsea-satsingen tyngde og kraft. -Som konsulentselskap innen subsea og supply chain management har vi funnet en strategisk match i CCB og NorSea Group. Gjennom den nye eierkonstellasjonen og det tette samarbeidet vil vi dra veksler på utfyllende kompetanse og tilby nye løsninger i markedet, sier Fjærvik.


Kontaktpersoner:

Nils Fr. Fjærvik, CEO, Logiteam AS, mobil: 901 95 180, e-post: nils.fjaervik(a)logiteam.no

Kurt R. Andreassen, Adm.dir. Coast Center Base AS, mobil: 977 01 322, e-post: kra(a)ccb.no


Coast Center Base AS (CCB)
ble grunnlagt i 1973 og er en betydelig leverandør av service og basetjenester samt vertskap for landets største aktører innen drift- og vedlikeholdstjenester av subsea utstyr. CCB er også markedsleder innen vedlikehold og klassing av bolig- og bore rigger.

CCB har eierinteresser i 7 strategisk plasserte forsynings- og vedlikeholds baser langs hele Norges kyst: Kirkenes, Vardø, Sandnessjøen, Averøy, Mongstad, Kollsnes og Ågotnes. CCB er sammen med NorSea Group AS (NSG) Norges største eier av baseinfrastruktur. CCB har i senere tid etablert virksomhet i Las-Palmas og kan nå tilby den internasjonale offshoreindustrien service og vedlikeholdstjenester fra denne lokasjonen.

CCB har hovedkontor på Ågotnes utenfor Bergen. Selskapets hovedaksjonærer er NorSea Group AS og Bern. Larsen Holding AS. For ytterligere info, se www.ccb.no

 

NorSea Group AS er et privateid selskap grunnlagt i 1965. Selskapet er ledende leverandør av basetjenester og integrerte logistikkløsninger til olje- og gassindustrien i Norge. Selskapet har eierinteresser i 9 strategisk plasserte forsyningsbaser langs hele Norges kyst og er Norges største eier av baseinfrastruktur. Selskapet har også virksomhet i Skottland, Danmark og Nederland og kan tilby olje- og gassindustrien en unik dekning av nordsjøbassenget. Konsernet har en årlig omsetning på rundt NOK 3 milliarder og rundt 1500 ansatte. NorSea Group AS har hovedkontor i Tananger utenfor Stavanger. Selskapets hovedaksjonærer er Wilh. Wilhelmsen Holding ASA, Eidesvik Eiendomsinvest AS og Simon Møkster Eiendom AS. For ytterligere info, se www.norseagroup.com

 

Logiteam AS er et privateid selskap stiftet i år 2000 med gründere fra Nutec/NUI i Bergen. Selskapet driver konsulenttjenester innen supply chain management og er spesialist på styring av vedlikehold og logistikk knyttet til drift av subsea-systemer. Kundekretsen består primært av operatører og store aktører innen olje & gass. For ytterligere info, se www.logiteam.no

Publiseringsløsning levert av Argo Internett AS © 2010