I dag åpner Statoil og BP nytt subseasenter

Senteret skal betjene selskapenes aktivitet utenfor kysten av Nordland.

Både BP og Statoil var stolte av å kunne vise fram sitt nye subseasenter på CCB Helgelandsbase og beskrev fasiliteten som verdens beste i sitt slag. Her har vi tatt det beste fra hele verden, og puttet alt i ett bygg, sa en fornøyd subsea leder i Statoil Frank Thorvaldsen. Dette er bygget for fremtiden, og vil bidra til aktivitet og ringvirkninger i mange år.

Subsea senteret ligger strategisk plassert på kaikanten på CCB Helgelandsbase i Sandnessjøen. Senteret er en del av en betydelig baseoppbygging som har vart over flere år, og investeringen er nå på ca 1 milliard på selve baseområdet, en investering i hovedsak baseselskapet står for. CCB Helgelandsbase er i dag eiet av Coast Center Base der også Asco, i tillegg til CCB, tilbyr sine tjenester til operatører, riggselskaper og øvrige leverandørbedrifter.

Basen betjener tre felt, Norne, Skarv og Aasta Hansteen. Nå går også startskuddet for lagring og vedlikehold av subseautstyr for to av disse feltene Skarv og Aasta med Horvneset som base.

Senteret i Nordland er allerede tatt i bruk til operasjoner på Skarvfeltet, og i en av de gigantiske lagerhallene står 5 av totalt 8 ventiltrær fra Aker til Aasta Hansteen og venter på sin neste reise ned på 1300 meters vanndyp 30 mil rett vest for Bodø.

Med på åpningen av subseasenteret var også produksjonsdirektørene Kristin Westvik i Statoil og Marie Ravnestad i BP. Begge utrykte optimisme og hadde klare ambisjoner for å ta i bruk deres nye senter på Helgeland.

Senteret vil kunne bidra til en enda bedre logistikk, reduserte kostnader og nærhet til våre operasjoner ute i havet. Redusert utslipp gjennom mindre transport er også betydelige og viktige gevinster av en slik etablering sa to fornøyde direktører, som fikk æren av offisielt åpne senteret med snor klipping med vikingsverd.

Direktør i Petro Arctic Kjell Giæver sier dette markerer starten på et nytt og viktig marked for leverandørindustrien i nord. Nå er forholdene lagt til rette av Statoil og BP gjennom dette subseasenteret. Våre medlemmer skal vis sin konkurransekraft, og bidra til å bygge opp en effektiv og kostnadsoptimal leverandørkjede som kan betjene senterets behov i fremtiden. I krevende tider er dette en bra dager for ringvirkninger i nord, avslutter Giæver i Petro Arctic
-
CCB Helgelandsbase ønsker å gratulere BP og Statoil med sitt nye subseasenter.  
Publiseringsløsning levert av Argo Internett AS © 2010